Insight Work – Ademwerk, Coaching & Wim Hof cursussen info@insightwork.nl  +316 195 22 100

LogoIW

De Wim Hof Method

Leer de 3 hoekstenen van de Wim Hof Methode, deze bestaan uit ademwerk, koude-training en de kracht van de geest.  De methode is gebaseerd op de ‘hormesis principle’, hormese is het blootstellen aan een gecontroleerde milde stressprikkel zoals de kou waarna er een positieve reactie plaats vindt op onze vitaliteit en weerbaarheid.

De Wim hof methode is ontwikkelt door atleet en avonturier Wim Hof. Wim staat ook wel bekend als ‘The iceman’ en heeft in zijn leven 26 guinness book world records gevestigd waaronder het lopen van een halve marathon boven de poolcircel op bloten voeten, een ijsbad van ruim 2 uur en op blote voeten Mount everest beklimmen tot aan de deadzone.

Wim was er van overtuigd dat hij zijn autonome immuunsysteem kon beïnvloeden en dat iedereen midels zijn technieken hiertoe in staat zou zijn. In 2013 kreeg hij de kans om zich te laten testen in het Radbout UMC ziekenhuis in Nijmegen. De dokters en specialisten waren verrast, Wim was in staat om een heftige immuunreactie te onderdrukken na de toediening van een endotoxine intravenous. Wim zij dat hij geen uitzondering was en stuurde aan op een 2de onderzoek dat plaats vor in 2014, hierin werden 2 groepen met elkaar vergeleken, een getrainde en een ongetraine groep en de resultaten waren indrukwekkend. De getrainde groep  liet de zelfde resultaten zien als Wim en ondrukte een heftige immuunreactie na het toedoene van een endotoxine. De ongetrainde groep kreeg ymptomen na toediening van de endotoxine zoals, rillingen, spierverstijvingen, verhoging, koorst en zweten. Het verschill tussen de 2 groepen was significant en daarmee was de start van de Wim Hof Methode gemarkeerd.

In het algemeen kan de Wim Hof Method helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn van een individu. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een betere slaap. Ook kan het bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Daarnaast kan het ook helpen bij het verbeteren van de mentale en fysieke weerstand van een individu.

Wim Hof Method Fundamentals Workshop

Tijdens een WHM Fundamentals Workshop leer je de 3 hoekstenen van de Wim Hof Methode, deze bestaan uit ademwerk, koude-training en de kracht van de geest.  De methode is gebaseerd op de ‘hormesis principle’, hormese is het blootstellen aan een gecontroleerde milde stressprikkel zoals de kou waarna er een positieve reactie plaats vindt op onze vitaliteit en weerbaarheid.

Door de grenzen van onze comfortzone in een gecontroleerde setting te verkennen en te onderzoeken krijgen we meer energie, kracht, flexibiliteit en daarmee een gezondere levensstijl.

Een WHM Fundamentals Workshop duur 4 tot 5 uur waarin je het fysieke en het geestelijke aspect van de methode ervaart, dit bestaat uit het ademwerk, een ijsbad en mobiliteitstraining. Daarnaast krijg je de theorie en onderbouwing.

Voordelen van de Wim Hof methode zijn onder meer:

  • Ontstekingsremmend en ontzurend voor het lichaam
  • Betere nachtrust
  • Meer energie, vitaliteit en kracht
  • Meer focus, aandacht en ontspanning
  • Een sterker immuunsysteem

Wim Hof Method Weekend

Duik dieper in de Wim hof Methode op een WHM Weekender, met een gedreven groep wim hoffers op een prachtige locatie in de natuur verdiept dit evenement jouw kennis over je eigen lichaam en geest. Er zullen altijd 2 trainers aanwezig zijn zodat er verschillde aspecten en specialisaties van lichaamswerk begeleid kunnen worden. Denk naast de methode bijvoorbeeld aan verschillende Yoga disciplines (Hatha, Vinyase, Astanga), Chi Gong en Thai Chil of calisthenics, cross-fit en cardio training. Bij insight owrk willen we altijd een uniek en gevarieerd aanbod bieden.

Tijdens het weekend is er de keuze om 1 of 2 nachten te verblijven, en bieden we 2 volle dagen programma aan waarin we de 3 hoekstenen van de Wim Hof Methode behandelen en verdiepen we jou kennis en praktische vaardigheden op het gebied van ademwerk, koude-training en de kracht van de geest. 

We verkennen samen onze grenzen in een veilige omgeving, zodat we een grotere comfortzone krijgen en darmee technieken ontwikkelen om dichter bij onze energie, focus en flexibiliteit te komen. De WHM weekenden zorgen altijd voor mooie nieuwe vriendschappen, verbroedering en inzichten.

jgen en darmee technieken ontwikkelen om dichter bij onze energie, focus en flexibiliteit te komen. De WHM weekenden zorgen altijd voor mooie nieuwe vriendschappen, verbroedering en inzichten.

Wim Hof Method Breathing class

Bij een WHM Breathing class, brengen we de aandacht naar onze adem. Ademen wordt gereguleerd door het autonome zenuwstelsel, dit houdt in dat ademen een onbewust procoes is zolang als wij er geen aandacht aan schenken. Dat is maar goed ook want zonder zuurstof O2 kunnen we niet!

De hoeveelheid zuurtstof die we inhaleren heeft invloed om de hoeveelheid energie die wordt vrijgegeven in onze cellen. Zuurstof is de essentiele catalist voor de energie die we hebben door de dag heen. De wijze waarop we ademen heeft een sterke invloed op de biochemische, neurologische en physiologische processen die er plaatsvinden vinden in ons lichaam. Door aandacht te besteden aan onze ademhalingstechniek kunnen we ons lichaam in een optimale conditie brengen en houden en nemen we de controle over ons lichaam terug.

Deze les duurt 1 tot 2 uur, verschillende ademhalingstechnieken worden toegepast zoals target breathing, box breathing, en WHM basic breathing. Daarnaast wordt de theorie achter ons adem mechanisme uitgelegd zodat jij begrijpt waarvoor de oefeningen dienen.

Een op een sessies en trajecten

Voel jij meer voor een persoonlijke banadering? Zoek je naar verdieping in disciplines zoals bewegingsleer, ademwerk en koude-training? De een op een sessies en trajecten worden in overleg met jou vormgegeven, bij Insight Work vinden we het belangrijk wat jij wilt onderzoeken en ontdekken.

Een op een sessies kunnen variëren van 2 uur tot een dagdeel en trajecten bestaan uit een intake en daarna 3 tot 7 contact momenten afhankelijk van jou vragen en wensen. Wil je meer weten? Plan dan een gratis zoom meeting in zodat we elkaar kunnen ontmoeten.

Waarom kiezen voor Insight Work

De Wim Hof evenementen bij Insight Work zijn een unieke kans om te leren over de kracht van ademhaling, bewegingsleer en koude training en  hoe je deze disciplines op simpele en toepasbare wijze kunt gebruiken om je gezondheid, vitaliteit en welzijn te verbeteren.

Het is ontworpen door specialisten op het gebied van gezondheid, welzijn en fitness en biedt praktische tips en technieken die je direct kunt integreren in jou leven.

Bovendien biedt Insight Work persoonlijke begeleiding en individuele feedback, zodat jij het maximale uit jouw ervaring kunt halen.

Kortom, als je op zoek bent naar een effectieve manier om je vitaliteit, kracht en geluk te verbeteren zijn de Wim Hof Method evenementen bij Insight Work een geweldige keuze.

Neem ook een kijkje naar ons andere aanbod of plan een gratis kennismakingsgesprek op Zoom in.

Al jou vragen zijn welkom via het contactformulier of per mail naar brice@insightwork.nl

Aanmelden voor de Wim Hof Method Evenementen

Wim Hof Method Fundamentals Workshop| 18 februari 2023

Waneer: 23 januari 2023

Tijd: 10:00 tot 14:15

Prijs: €90 per persoon.

Locatie: BeweegR Spoorpark 6. Tilburg, Noord-Brabant, Nederland

Max aantal deelnemers: 12 personen

Vragen over de Wim Hof fundamentals training? Stuur gerust een berichtje. 

Wim Hof Method Fundamentals Workshop| 18 maart 2023

Waneer: 18 maart 2023

Tijd: 10:00 tot 14:15

Prijs: €90 per persoon.

Locatie: BeweegR Spoorpark 6. Tilburg, Noord-Brabant, Nederland

Max aantal deelnemers: 12 personen

Vragen over de Wim Hof fundamentals training? Stuur gerust een berichtje. 

Wim Hof Method Fundamentals Workshop| 1 april 2023

Waneer: 18 maart 2023

Tijd: 10:00 tot 14:15

Prijs: €111 per persoon.

Locatie: Pacha Mama Centrum, Mearsterpaed 8, Lekkum, Friesland, Nederland 

Max aantal deelnemers: 20 personen

Vragen over de Wim Hof fundamentals training? Stuur gerust een berichtje. 

Wim Hof Method Fundamentals Workshop| 15 april 2023

Waneer: 15 april 2023

Tijd: 10:00 tot 14:15

Prijs: €90 per persoon.

Locatie: BeweegR Spoorpark 6. Tilburg, Noord-Brabant, Nederland

Max aantal deelnemers: 12 personen

Vragen over de Wim Hof fundamentals training? Stuur gerust een berichtje. 

Vragen over de Wim Hof Methode? Stel ze hier!

Akkoord met algemene voorwaarden

3 + 2 =